نکات مهم بیمه ای برای حسابداران و مدیران شرکت ها


عضو شويد


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشي رمز عبور؟

عضويت سريع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاريخ : دو شنبه 15 آبان 1396
بازديد : 5096
نويسنده : نيك گهر

برخی از حقوق کارفرمایان به شرح زیر است:

- کارفرمایان حق دارند از نتیجه بازرسی­های انجام شده توسط بازرسان سازمان از کارگاه خود (و یا نتیجه بازرسی­های انجام شده از دفاتر قانونی) باخبر شوند و در صورتی که لازم بدانند، توضیحاتی را (به نتیجه بازرسی کارگاهی) اضافه کنند و یا به آن اعتراض نمایند.

- از تاریخ تحویل لیست حقوق و دستمزد کارگران هر کارگاه به شعبه، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است هرگونه نقص و اختلاف یا مغایرت احتمالی را حداکثر ظرف 6 ماه به کارفرمای مربوطه اعلام نماید.

- کارفرمایان حق دارند به میزان بدهی برآوردی تعیین شده از سوی شعبه تأمین اجتماعی (حداکثر ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ) اعتراض کنند، سازمان مکلف است به این گونه اعتراض­ ها در فرصت مقرر در هیأت بدوی تشخیص مطالبات رسیدگی نماید.

- کارفرمایان حق دارند در صورتی که اصل حق بیمه مطرح شده در صورت‌جلسه هیأت بدوی تشخیص مطالبات بیشتر از 1.500.000 ریال باشد حداکثر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ رأی هیأت، به آن اعتراض نماید و سازمان باید این گونه اعتراض­ها را در هیأت تجدیدنظر تشخیص مطالبات رسیدگی نماید.

- هیأت­های تشخیص مطالبات با حضور نماینده­ای از جامعه کارفرمایان (هر استان) تشکیل می­شود. با وجود این کارفرما حق دارد در جلسه هیأت که به منظور رسیدگی به اعتراض او تشکیل می­شود حضور یافته و توضیحات لازم را ارائه کند.

- هنگام ثبت معاملات مربوط به نقل و انتقال کارگاه­ها، دفاتر اسناد رسمی باید درباره وضعیت بدهی کارگاه مراتب را از شعب سازمان تأمین اجتماعی استعلام کنند. در این موارد سازمان تأمین اجتماعی موظف است ظرف یک روز پاسخ استعلام دفترخانه را صادر و ارسال نماید.

- کارفرمایان حق دارند در مواردی که حسب قوانین نیاز به ارائه مفاصاحساب از تأمین اجتماعی دارند صدور آن را با رعایت مواد 37 و 38 قانون از سازمان تقاضا نمایند و سازمان مکلف است بعد از ثبت تقاضای کارفرما (در صورتی که بدهی نداشته باشد) مفاصاحساب را صادر و به تقاضاکننده ارائه نماید (در این مورد، اگر کارفرما بدهی برآوردی داشته باشد، با حفظ حق اعتراض به بدهی برآوردی می­تواند این بدهی را به حساب سپرده واریز و مفاصاحساب دریافت نماید).

تسهیلات قانونی برای کارفرمایان

در قوانین و مقررات تأمین اجتماعی، برای کارفرمایان برخی از کارگاهها تسهیلات و حقوقی در نظر گرفته شده است که عناوین آنها به شرح زیر است:

- معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمای کارگاههای تولیدی، صنعتی و فنی

برخی از کارگاهها (فهرست و شرایط آن بر اساس آیین­نامه اجرایی مصوب هیأت دولت مشخص شده است) از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما تا میزان 5 نفر کارگر معاف هستند و این میزان حق بیمه را دولت به سازمان تأمین اجتماعی می­پردازد.

- تقسیط بدهیها

کارفرمایان می­توانند برای پرداخت بدهیهای خود به سازمان درخواست تقسیط نمایند. سازمان می­تواند این گونه بدهی­ها را با رعایت مقررات مربوطه تقسیط نماید. بدیهی است چنانچه هر یک از اقساط در سررسید مقرر پرداخت نشود باقیمانده اقساط تبدیل به حال گردیده و سازمان برابر مقررات نسبت به وصول آن از طریق ماده 50 قانون اقدام می­نماید.

«حسابرسی از دفاتر قانونی شرکتها و مؤسسات دارای شخصیت حقوقی»

حسابرسی بیمه

شعب سازمان تأمین اجتماعی علاوه بر اختیار انجام بازرسی دوره ای از دفاتر شرکتها و مؤسسات حقیقی و حقوقی که دارند، در مواردی نیاز به اخذ مفاصاحساب توسط مؤسسات دارای شخصیت حقوقی است و یا جابجایی سهام اعضای شرکت و یا انتقال مالکیت و اموال شرکت از دفاتر قانونی این مؤسسات حسابرسی به عمل خواهد آمد.

عملیات حسابرسی و نحوه اجرای آن در قالب بخشنامه­های 11 و 1/11 و 12 جدید درآمد صورت می­گیرد.

معمولاً درخواست انجام حسابرسی از طریق شعبه­ای که پرونده مطالباتی شرکت در آن مورد رسیدگی قرار می گیرد و یا محل کارخانه کارگاههای تولید صنعتی صورت می گیرد. و مدارک مربوط به مؤسسات حسابرسی سازمان تأمین اجتماعی در تهران یا شهرستان ذیربط ارسال و گروهی برای رسیدگی و بازرسی از دفاتر قانونی و اسناد مالی شرکت به آنجا مراجعه می نمایند. و یا اسناد و مدارک شرکت را تقاضا می نمایند تا به مؤسسه حسابرسی ارسال و در محل مؤسسه این حسابرسی صورت می­گیرد.

معمولاً قبل از انجام حسابرسی فرمهایی مخصوص برای شرکت مربوطه ارسال می گردد که در آن یک سری اطلاعات در رابطه با دفاتر قانونی و اظهارنامه های مالیاتی مورد سؤال قرار می­گیرد که شرکت پس از تکمیل فرمهای مربوطه و ارسال آن به مؤسسه یا شعبه ذیربط، مراحل بعدی انجام می­یابد.

مؤسسات حسابرسی سازمان تأمین اجتماعی پس از رسیدگی، مدارک مربوطه را در فرمهای مخصوص وارد و به شعبه ذیربط که پرونده مطالباتی شرکت در آن رسیدگی می­شود ارسال می نماید و در این حالت مؤسسات حقوقی به استناد مواد 42 و 43 قانون تأمین اجتماعی حق اعتراض و ارائه مدارکی دال بر رد بخشی از بدهی اعلام شده در صورت عدم پذیرش مبلغ تعیین شده دارند.

*نکته قابل توجه: بدهی حق بیمه ناشی از حسابرسی از تاریخ ابلاغ به کارفرما تا 30 روز مشمول جریمه تأخیر نمی­باشد و پس از آن اعم از اینکه در مرحله برآوردی باشد یا قطعی، ماهیانه 2­% جریمه تأخیر پرداخت به آن تعلق می گیرد.




:: موضوعات مرتبط: ساير , ,
:: برچسب‌ها: نکات مهم بیمه ای , نکات مهم بیمه ای که برای حسابداران , حسابرسی بیمه ,
مي توانيد ديدگاه خود را بنويسيد


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








بسته خودآموز حسابداری آس حساب
این وبسایت در سامانه پایگاههای اینترنتی وزارت ارشاد اسلامی ثبت شده است. http://samandehi.ir/Default.aspx

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آموزش حسابداري آسان و آدرس ashesab.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com